måndag 30 maj 2011

Här kommer ett nytt inlägg, som är lite av samma ämne som Guds sätt, eller vårt sätt.
Det är några år sen jag skrev den, men jag tycker att det är värt att läsa!
Texten heter. 


Var är frukten i ditt liv


Bär då en sådan frukt som tillhör bättringen.
Matt. 3:8

Och redan är yxan satt till roten på träden; så blir då varje träd som inte bär god frukt avhugget och kastat i elden.

Matt. 3:1

Vart träd som inte bär god frukt blir avhugget och kastat i elden.

Matt. 7:19

Därför säger jag er att Guds rike skall tas ifrån eder, och ges åt ett folk som bär dess frukt.

Matt. 21:43

Och han framställde denna liknelse: En man hade ett fikonträd planterat i sin vingård och han kom och sökte frukt därpå, men fann ingen.

Luk. 13:6

Då sade han till vingårdsmannen: Se, nu i tre år har jag kommit och sökt frukt på detta fikonträd, utan att finna någon.  Hugg bort det.  Varför skall det därjämte få utsuga jorden?

Luk. 13:7

13:8.  Men vingårdsmannen svarade och sade till honom: Herre, låt det stå kvar också detta år, för att jag under tiden må gräva omkring det och göda det; 

Kanhända skall det så till nästa år bära frukt.  Om inte, så må du då hugga bort det.  Luk. 13:9

Men att den föll i den goda jorden, det är sagt om dem, som när de har hört ordet, behålla det i rättsinniga och goda hjärtan och bära frukt i ståndaktighet.

Luk. 8:15

Var gren i mig, som inte bär frukt, den tar han bort; och var och en som bär frukt, den rensar han, för att den skall bära mer frukt.  Joh. 15:2



Grundproblemet är att vi lever efter bokstaven!


Varför läser jag dessa ord? Jo för att visa att det är dessa ord och undervisningen om att vi skall bära frukt som många gånger ligger till grund för gärningarna i en kristens liv. Det är så ofta vi fått höra att Gud vill ha frukt i våra liv, ja att han kräver frukt annars blir vi avhuggna. Det Jesus säger är ju sant eller hur? Johannes döpare säger ju så här Bär då också sådan frukt som tillhör bättringen.  Matt. 3:8 om jag har omvänt mej, bättrat mej eller blivit frälst så borde jag ju bära frukt!



Men frågan jag ställer mej är, Bär du sådan frukt som Gud kräver eller är du en

Kandidat för elden?

Har du lyckats uppnå till dessa av Gud ställda Krav (ÄR DU KRAVMÄRKT)

Vi vet ju att det står i galaterbrevet om andens frukt

Andens frukt åter är kärlek, glädje, frid, tålamod, mildhet, godhet, trofasthet. Gal. 5:22

Hur är det ställt på dessa områden? Finns dessa frukter i ditt liv?

Om det nu är så att Gud kräver frukt av dej och inte bara en frukt utan mycket frukt, och om det nu visar sej att du inte bär av Gud denna avkrävda frukt, vad är det då för fel? Vad gör du för fel? Lyder du inte Gud tillräckligt? Ber du inte tillräckligt? Läser du för lite i bibeln? Eller anstränger du dej inte tillräckligt för att uppnå fruktresultat i ditt liv.

Men om det nu visar sej att du lyckats med att bära alla dessa frukter som Gud kräver av dej, då kan ju du vara nöjd, (eller). Kan det trots det vara något som är fel?

Kan det vara fel trots att du med all din förmåga, all din nit och ansträngning utövar dessa goda enligt bibeln frukter? Och varför i så fall? Jag skall försöka visa vad som kan vara fel!



Alla människor bär frukt, mer eller mindre frukt, god frukt eller dålig frukt, frälst eller ofrälst, med Jesus eller utan Jesus.



Frågan vi måste ställa oss är, vad är det för frukt som Gud vill ska växa i mitt liv och hur får jag frukten att växa fram i mitt liv, vad eller vem som är källan till frukten. De frukter som Gud vill ska växa fram och som jag skall fokusera på är andens frukt och gärningarnas frukt!





           Kan en tillsynes god frukt kan vara dålig?



Ja och orsaken är att vi lever efter bokstaven, ty bokstaven dödar men anden gör levande och att vi lever utifrån vår gamla människonatur.

Det första vi måste förstå är att om vi inte känner Gud personligen och vandrar utifrån relationen med honom, utan känner honom efter bokstaven så blir hela grunden fel. Hur ofta är det inte som vi får höra hur och vad vi skall göra och även hur vi skall leva vårt liv och tyvärr är det många kristna som på grund av sin iver och längtan efter att göra Guds vilja, går på allt detta som sägs från talarstolen eller som skrivs i böcker, men allt detta blir bara bördor för dom som inte klarar av det och ett religiöst yttre egenrättfärdigt liv för dom som klarar det.

Nej! Vad vi måste förstå är att frukten är ett resultat av, att den vi tror på och älskar, får utföra sitt verk i oss, som en krukmakare formar ett kärl så vill Gud forma dej!

En människa kan producera frukt i sej själv men den frukten är en falsk frukt som smakar illa, du kan ju se på Jehovas vittnen! Det dom gör, kan se gott ut för ögat, men en andens frukt är det inte, utan lagens, kravens och prestationens illasmakande frukt. Jag har själv levt ett nitiskt renhetsliv som tack och lov till slut rasade, det var ett lagens och kravens renhet men inte hjärtats renhet!

En av konsekvenserna var ett osunt presterande av andighet, som jag trodde var äkta andlighet baserad på, att jag utövade yttre renhet istället för hjärtats renhet. Det gick så långt att jag i min nit började korrigera andra till att leva upp till min nivå av yttre renhet. Men bubblan sprack när jag till slut inte själv klarade av att leva upp till renhetskraven, utan föll på det som var mina ideal.



Många skall på den dagen säga till mig, Herre, Herre, har vi inte profeterat i ditt namn och genom ditt namn drivit ut onda andar och genom ditt namn gjort många kraftgärningar? Matt. 7:22



Dessa hade ju verklig frukt i sina liv både enligt skriften och enligt de själv ändå så avvisar Jesus dem med orden, gå bort ifrån mej ni ogärningsmän



23.  Men då skall jag betyga för dem Jag har aldrig känt eder, gå bort ifrån mig, I ogärningsmän.'



Varför dömer Jesus ut dessa människor trots att de hade synlig frukt? De gjorde ju bara vad de hade hört och lärt sig. Jo därför att deras frukt var egna gärningar. Deras frukt kom inte utifrån en relation med Jesus.



Skriften talar om döda gärningar, vad är då döda gärningar? Döda gärningar är bokstavens gärningar, Döda gärningar är köttets gärningar, döda gärningar är allt som inte är fött av Gud. Döda gärningar är gärningar som är födda i själen eller i köttet. Du kan resa och predika, be för sjuka och det kan se väldigt smort ut, men har Gud inte sagt att du skall göra detta så är det döda gärningar, även om det är skriftenligt!

Hur kan jag då urskilja vilka gärningar som är ifrån Gud? Allt som har med Gud att göra andas liv och frid Guds frid, det finns en fridsfrukt som man känner av när man gör det som är rätt.

Bibeln talar om förutberedda gärningar som vi skall vandra i!



Ty hans verk är vi, skapade i Kristus Jesus till goda gärningar, vilka Gud förut har berett, för att vi skola vandra i dem. Ef.  2:10



Låt oss därför lämna bakom oss de första grunderna av läran om Kristus och gå framåt mot det som hör till fullkomningen; låt oss inte åter lägga grunden med bättring från döda gärningar och med tro på Gud, Hebr. 6:1



Hur mycket mer skall inte Kristi blod - då han nu genom evig ande har framburit sig själv såsom ett felfritt offer åt Gud - rena våra samveten från döda gärningar till att tjäna den levande Guden!

Hebr. 9:14



Så bär vart och ett gott träd god frukt, men ett dåligt träd bär ond frukt.

Ett gott träd kan inte bära ond frukt, ej heller kan ett dåligt träd bära god frukt.  

Matt. 7:17-18

Alltså skall I känna dem av deras frukt. 

Matt. 7:20

I måsten döma så: antingen är trädet gott, och då måste dess frukt vara god; eller är trädet dåligt, och då måste dess frukt vara dålig.  Ty av frukten känner man trädet. Matt. 12:33



När jag läser dessa skriftställen så får jag en uppfattning om att det handlar om mej personligen, det gör det också men samtidigt inte, utan det handlar om varifrån frukten kommer, från anden eller från ditt kött och din själ. Om frukten är häftighet så är frukten dålig och då är även trädet dåligt, eller om frukten är söndring så är det samma sak, denna frukt kommer ifrån trädet som heter adamsträdet, din gamla människa och det trädet kan inte bära god frukt hur mycket den än försöker eller hur bra frukten än ser ut, det är fel träd eller fel källa. Men god frukt är den frukt som andas Guds liv, frid och välbehag, den frukten kommer från Kristus i dej.



Vägen till frukt!



När du av hjärtat vill att Gud skall förändra dig till Kristuslikhet, så kan du vara säker på att han tar dej på orden och börjar en förändringsprocess.

Han använder många olika sätt för att få fram det ädla i oss. Ett av sätten är att han använder sitt ord, ordet från hans mun som han talar in i ditt hjärta kommer inte att återvända till honom förrän det har utfört det vartill det var sänt. Men om du inte vill att han skall förändra dig utan spjärnar emot så kan du faktiskt bli en gren som huggs av! Men det finns grenar eller plantor i ditt liv som inte är av Gud och som hindrar andens frukt att komma fram, dom vill han hugga bort!

Ju mer han får ansa dej, desto mer frukt bär du! Guds förändringsprocesser är sällan roliga, men om du ser och förstår att de är nödvändiga och att det är Guds verk i dej som du ger ditt bifall till, så kommer du att se situationerna du hamnar i ur ett nytt perspektiv. Det stora felet vi gör när Gud vill förändra något i våra liv är att vi avvisar honom i tron att det som sker är ifrån djävulen. Ett exempel, en person kommer till dej och kritiserar dej utan någon egentlig anledning, du blir irriterad och arg, du ringer din vän och berättar vad missdådaren har gjort mot dej och får medhåll av vännen som säger, att så kan man väl inte gör, det är nog en attack från djävulen! En sån här situation kan man uppfatta som om personen bara är dum mot dej, men då har du missat hela poängen! Gud arrangerar ofta såna här händelser i våra liv för att han vill att vi skall se saker som inte är så bra i våra liv, när vi sedan ser exakt vad han vill komma åt så kan vi be att han rycker upp det med rötterna.

När det han pekat på är bortaget så börjar något nytt och gott växa fram, ex rätt attityd till folk som är dumma mot oss. En positiv och god ande börjar strömma ut ur ditt innersta, detta är frukt, han klipper bort en dålig gren eller ansar trädet så att god frukt kan börja komma fram. Som du ser så är det inte din förmåga att bära frukt det handlar om utan Guds förädlingsprocess som ger frukt. Du kan säkert bita ihop och trycka ner alla dina köttsliga, själiska känslor i en sån här situation och låssas vara en oberörd god kristen, men det är bara ett yttre, för människor synlig reaktion, Gud ser hur du reagerar i ditt inre.



Den frukt bibeln talar om är ingen egenproducerad frukt. De gärningar bibeln talar om är inga egna gärningar eller egenproducerade gärningar utan av Gud förut beredda gärningar.



Om Jesus är vinstocken och vi är grenarna så är det ju självklart ur en biologisk synvinkel, att grenen inte kan ge frukt om inte vissa saker har skett först. 1. Planterad på rätt ställe, 2. näring,

3. vatten, 4. sol,  5. befruktning

Rötterna suger upp vatten och näring ur jorden, vattnet eller saven går från rötterna upp i stammen ut i grenarna, solen tillför det den ska, men om inte jag har fel så blir det ändå ingen frukt, om inte det sista också inträffar, nämligen att vinblommorna måste bli befruktade. Det är först efter befruktningen som man kan förvänta sej någon frukt.

Om vi för in samma process i en människas liv så säger skriften, om vi är frälsta så är vi inympade i det äkta olivträdet, du och jag är alltså en inympad gren. Gud är solen och gemenskapen med honom kan vi säga öppnar upp vårt inre som en blomma beredd att bli pollinerad av ett bi eller en humla.

Så är också vi beredda och öppna för att ta emot ordet från himlen och bli befruktade. Är då ordet eller säden ifrån Gud, ja ett rema ord så kommer det att bli en frukt.



För att få frukt så måste en honblomma bli befruktad, för att få en skörd så måste man så och det man sår är säd av något slag, sår du vete så får du vete. Ordet från Guds mun är en säd och skall bli just den frukt som Gud tänkt. Guds ord återvänder inte till honom utan att först ha verkat fram det ordet var sänt till att utföra.

Själva befruktningsprocessen går till så här! Du hör vad Gud säger du förstår vad han säger enligt Matt 13:23



Men att den såddes i den goda jorden, det är sagt om den som både hör ordet och förstår det, och som jämväl bär frukt och giver dels hundrafalt, dels sextiofalt, dels trettiofalt. Matt. 13:23



Egenproducerad frukt eller falsk frukt har samma process, skillnaden är antingen säden eller källan som rötterna får sitt vatten. Felaktig säd är egna tankar, planer, ambitioner, uppsåt.

Det felaktiga vattnet är om vi hämtar näringen från orenhet, ockultism, lagiskhet, mm, mm.

Denna frukt kan se bra ut och för människor utan andliga smaklökar smakar det säkert bra, men i Guds ögon är denna frukt eländig och i hans mun smakar det illa.

Det facto är att när vi blivit befruktade så sker i princip resten av sig själv, men fram till befruktningen kan det vara lite bökigt. Det är ju en hel process innan säden kan sås eller blomman befruktas!



När det gäller att så vete så måste vetekornet dö innan det kan börja växa ett nytt veteax, vilket kan liknas vid att ordet vi uppfattar från Gud liksom faller i glömska, men att det ändå finns i våra hjärtan.

Om detta finns det flera liknelser i skriften.   

26.  Och han sade: Så är det med Guds rike, som när en man sår säd i jorden; 

27.  Och han sover, och han vaknar, och nätter och dagar gå, och säden skjuter upp och växer i höjden, han vet själv icke huru.

28.  Av sig själv bär jorden frukt, först strå och sedan ax, och omsider finnes fullbildat vete i axet.

29.  När så frukten är mogen, låter han strax lien gå, ty skördetiden är då inne. Mark 4:26-29



Så här är det också i våra liv, så nu är det fritt fram att slappna av och fritt fram att slänga av sej manteln av krav, prestation, dåligt samvete och skuld.

Om du är en människa som vill följa Jesus, om du är en människa som vill vara honom till viljes om du är en människa som vill bli förändrad till Kristuslikhet och om du vill att hans liv skall strömma genom dej, då är du en kandidat för GOD FRUKT!





Av Björn Jönsson







torsdag 26 maj 2011

Guds sätt, eller vårt sätt! Del 4.


OK, jag har kastat av mig lag och kravrocken, sen då, hur går förändringen till och vad skall jag göra?
Ja, inte så mycket, se nedan!

 Mar 4:26  Och han sade: "Så är det med Guds rike, som när en man sår säd i
jorden;
Mar 4:27  och han sover, och han vaknar, och nätter och dagar gå, och säden
skjuter upp och växer i höjden, han vet själv icke huru.
Mar 4:28  Av sig själv bär jorden frukt, först strå och sedan ax, och omsider
finnes fullbildat vete i axet.
Mar 4:29  När så frukten är mogen, låter han strax lien gå, ty skördetiden är
då inne."
Mar 4:30  Och han sade: "Vad skola vi likna Guds rike vid, eller med vilken
liknelse skola vi framställa det?
Mar 4:31  Det är såsom ett senapskorn, som när det lägges ned i jorden, är
minst av alla frön på jorden;
Mar 4:32  men sedan det är nedlagt, skjuter det upp och bliver störst bland
alla kryddväxter och får så stora grenar, att himmelens fåglar kunna bygga
sina nästen i dess skugga."  Mark 4:26-32

Jesus säger att Guds rike är invärtes i oss, Luk 17:21

När då Jesus gör dessa liknelser, så är säden, eller senapskornet Guds ord,
som Gud
lägger in i vårt inre, sen börjar en form av process, som slutligen leder till
frukt.

Men som vi ser, så är det en process utan vår medverkan, det sker liksom
naturligt.
Ibland sker det väldigt snabbt och ibland tar det väldigt lång tid.

Nja, jo viss medverkan finns ju och då kan vi ju se hur Maria, Jesu mor
medverkade.

Luk 1:38  Då sade Maria: "Se, jag är Herrens tjänarinna; ske mig såsom du
har sagt." Och ängeln lämnade henne.

Så vår del är att be att Guds vilja skall ske i våra liv, att han skall utföra
rättfärdighetens verk i oss. Ske mig som du sagt, ske mig som du vill!
Men även att lyfta fram de syndaområden inför Gud och be honom hjälpa oss till
befrielse. För hur det än är, så kommer vi inte att lyckas själva, visst man
kan säkert hålla stången en tid, men eftersom man inte blivit befriad, så
finns synden kvar och man kommer ändå falla till sist!

Två sista bibelord för att understryka att det är Gud som gör det från början
till slut!

Rom 8:30  Och dem som han har förut bestämt, dem kallar han ock, och dem som han har kallat, dem rättfärdiggör han ock, och dem som han har rättfärdiggjort, dem förhärligar han ock.



Rom 8:33  Vem vill anklaga Guds utvalda? Gud är den som
rättfärdiggör.

Så även om vi inte är fullkomliga, utan har synd i våra liv, saker som både
människor och djävulen vill anklaga oss för, så är sanningen den, att Gud
rättfärdiggör oss, han förklarar oss rättfärdiga oberoende av vårt nuvarande
läge.

Tänk så här, du har en son, han har ditt efternamn, din son hittar på en
massa ofog, men han är ju fortfarande din son trots ofoget, du kastar ju inte
ut honom varje gång han gör något dumt.
Nej det du gör som förälder är att du fostrar honom, lär honom och pekar på
den rätta vägen. Så gör även Gud och jag tror att Guds fostran ingår i
förvandlingsprocessen!

Han som begynt ett gott verk, han skall också fullborda detta verk in till
Kristi dag!

Bj

tisdag 24 maj 2011

Del 4 om Guds sätt, eller vårt sätt kommer, men först en länk till om den stora vedermöda, förödelsens styggelse och de 7 årsveckorna!


Som ni ser så finns det olika synsätt på detta område, läs och begrunda, pröva allt och behåll det som är gott!

Bj
Guds sätt, eller vårt sätt! Del 3


Hebr 8:6  Men nu har denne fått ett så mycket förnämligare ämbete, som
han är medlare för ett bättre förbund, vars ordning vilar på bättre löften.
Man kan säga, att i det gamla förbundet var det i princip så, att för att inte bryta förbundet, så var Judarna tvungen att hålla varje sak i lagen, allt handlade om människans förmåga att leva upp till Guds standard.
Därför var det så, att man redan i barnsben inskärpte lagen, så att laglydnaden skulle sas sitta i ryggmärgen.

Men som vi vet, så står det i skriften att judarna bröt lagen och förbundet hela tiden, mao, så lyckades de inte leva upp till Guds standard.
Vi vet ju också att lagens syfte var för att överträdelserna skulle bli synliga Gal 3:19
Vad var då problemet, för skriften säger ju att lagen är god, jo problemet var inte lagen, utan människans syndanatur.
Syndanaturen kunde inte tillfullo hålla denna goda lag!

Detta är en förenklad beskrivning, men skriften visar tydligt att ingen utom Jesus höll lagen prickfritt.

Läser vi vidare i Hebr 8, så ser vi att det hänvisar till Jer 31 samma ord om att Gud skall skriva lagen i våra hjärtan.
Man kan då säga, att i det nya förbundet är det en omvänd ordning, i det gamla skulle människan göra lagen för att sas vara rätt med Gud, men i nya förbundet, så gör Gud så att människan blir rätt med honom.
Han, Gud skriver och lägger in sina lagar i vårt inre enligt Jer 31 och Hebr 8 och han, Gud skall så göra så att vi gör efter dem enligt Hes 36. Allt är ett Guds verk i oss!

Det är en total omvänd ordning, där det handla om vad Gud gör, hans handlande och hans verk i människan.

Guds sätt är att han gör det i oss under hela vårt liv, vi blir aldrig färdiga, vårt sätt är att ikläda oss alla lagar och bud som en tung rock och sedan anpassa våra liv efter denna rock, för att vara rätt med Gud.
Förstår du skillnaden?  Rocken står för ett utvärtes kristenliv, ett krav och prestationsliv, där allt hänger på dig och din förmåga och jag tror inte Gud har tänkt att det skall vara så!

Alla troende människor har saker i sina liv som är synd, en del saker är tom väldigt uppenbara och jag tror inte att det är ett problem för Gud.
Problemet är vår onödiga själsångest över de saker vi vet är synd, vår onödiga kamp för att bli fria från syndabeteendet, för vi skall av någon lustig anledning kämpa, trots att vi vet att vi kommer att misslyckas.
Det dåliga samvetet som våra tillkortakommande ger, driver oss till att ytterligare förbättra oss, kämpa ännu hårdare för att låta bli att synda, man verkligen skärper till sig, varför, jo för att stilla det dåliga samvetet!
Men detta är helt fel väg, är det rätt att synda, nej, men du blir inte fri från synden genom att försöka fixa till det själv, genom att kämpa ännu hårdare mot synden, eller att förbättra dig.
Det är bara ett försök att upprätthålla ditt eget liv, vilket troligen förr eller senare, kommer att leda till en krasch!

Enda vägen är att kapitulera inför Gud och erkänna att du inte klarar av att låta bli att synda, att inse att du inte kan frälsa dig själv genom att lyckas låta bli att synda.
Gud vill vara den som befriar dig, han vill vara din frälsare och faktum är, att vissa saker kanske vi aldrig blir fria från!

Så ett tipps är att slänga av lag och kravrocken, ikläda dig Kristus och låta honom göra allt i dig!

Bj 

måndag 23 maj 2011

Innan jag går vidare med Guds sätt, eller vårt sätt, del 3.

Så vill jag belysa ett ämne som ofta är på tapeten, nämligen!

Den stora vedermöda, förödelsens styggelse och de 7 årsveckorna!

Jag är ingen expert på detta område, så jag länkar till en som jag tycker verkar trovärdig och det R. Woodrow skriver tycker jag stämmer med min egen uppfattning!


Denna undervisning är i två delar, när du läst del ett, klicka på del två!

Det skulle vara kul om ni komenterar vad ni tycker om det R. Woodrow skrivit om denna sak!

Bj

söndag 22 maj 2011

Guds sätt, eller vårt sätt!

Del 2. 

För att förstå vad jag menar med Guds sätt, eller vårt sätt, så är det viktigt att se vad det faktiskt står i de här bibelverserna!

Jag skall låta min Ande komma i edert bröst och så göra, att I vandren efter mina stadgar och hållen mina rätter och gören efter dem. Hes. 36:27

 Vad säger denna bibelvers egentligen, jag skall stycka upp den så får vi se!

Jag skall låta min Ande komma i edert bröst och så göra

Om du ser nog på denna rad, så ser du att Gud säger: Jag skall, och så göra.
Det är alltså Gud som gör något och inte människan.

Om vi tar en vers från Josua!

Jos 1:8  Låt inte denna lagbok vara skild från din mun. Tänk på den både dag och natt, så att
du håller fast vid och följer allt som är skrivet i den. Då skall du lyckas i det du företar dig,
och då skall du ha framgång.

Här ser du att det handlar om vad människan gör och inte om vad Gud gör.

Vi tar en annan vers för att ytterligare visa! 

Jer 31:33  Nej, detta är det förbund som jag efter denna tid skall sluta med Israels hus, säger
HERREN: Jag skall lägga min lag i deras inre och skriva den i deras hjärtan. Jag skall vara
deras Gud och de skall vara mitt folk.

Även i denna vers ser vi att det är ett Guds handlande när Gud säger - jag skall lägga min lag i
deras inre och skriva den i deras hjärtan. Gud skall både lägga in lagen och skriva den i våra
hjärtan. Så den stora frågan blir då, var kommer jag in, vad skall jag göra, ja det får vi fundera
på en stund!

Kollar vi då på nästa vers Hebr 13:21

han fullkomne eder i allt vad gott är, så att I gören hans vilja;  och han verke i oss vad som är välbehagligt inför honom, genom Jesus Kristus.  Honom tillhör äran i evigheternas evigheter.  Amen.  Hebr. 13:21

Här ser vi samma mönster igen.

han fullkomne eder i allt vad gott är, så att I gören hans vilja.
han verke i oss vad som är välbehagligt inför honom.

Återigen är det något som Gud gör och inte människan och varför kan man fråga, jo för att Jesus skall ha äran, för den tillhör honom.
Om det är så att människan skulle göra det, ja då har ju hon legal rätt till äran, det är då ett människoverk!

Vi fortsätter!

Ty Gud är den som verkar i eder både vilja och gärning, för att hans goda vilja skall ske."    Fil. 2:13

Återigen samma mönster, det är alltså Gud som verkar i oss, varför, för att hans goda vilja skall ske!

Det första vi alltså måste se och förstå, är att det kristna livet handlar om ett Guds verk i människan och inte om människans förmåga att förvandla sig, göra rätt, inte ens att vilja göra rätt, allt handlar om att Gud gör i människan!

Fortsättning följer!

lördag 21 maj 2011



Jaha, då har även jag startat en blogg! 

Mitt första inlägg blir om detta, som jag kommer att vidarutveckla allt eftersom! 


 Guds sätt, eller vårt sätt?

Del 1. 



Jag skall låta min Ande komma i edert bröst och så göra, att I vandren efter mina stadgar och hållen mina rätter och gören efter dem. Hes. 36:27

han fullkomne eder i allt vad gott är, så att I gören hans vilja;  och han verke i oss vad som är välbehagligt inför honom, genom Jesus Kristus.  Honom tillhör äran i evigheternas evigheter.  Amen.  Hebr. 13:21

Ty Gud är den som verkar i eder både vilja och gärning, för att hans goda vilja skall ske."    Fil. 2:13

26.  Och han sade:  "Så är det med Guds rike, som när en man sår säd i jorden; 
27.  och han sover, och han vaknar, och nätter och dagar gå, och säden skjuter upp och växer i höjden, han vet själv icke huru.
28.  Av sig själv bär jorden frukt, först strå och sedan ax, och omsider finnes fullbildat vete i axet.
29.  När så frukten är mogen, låter han strax lien gå, ty skördetiden är då inne.

Det är alltså inte mitt jobb att förändra mig utan Gud hans ande och hans levande ords jobb. Men det är lätt hänt att vi börjar göra Guds jobb, vilket bara blir en onödig och jobbig kamp. Varje sak i ditt liv som blivit korrupt har Gud helande, befrielse och upprättelse för, men frågan är om vi vågar släppa taget om vår egen ansträngning, vår egen prestation,  frågan är om vi vågar tro och lita  på att Gud älskar oss så mycket att han vill göra goda saker för oss och i oss, trots att vi har en massa defekter i oss? 
Jag planterade, Apollos vattnade, men Gud gav växten."  1 Kor. 3:6

Hur läser du bibeln

Läser du bibeln för att få veta vad du skall göra och inte göra, för att se hur du skall leva, är bibeln ditt rättesnöre och instruktionsbok, läser du bibeln för att du skall förändra och anpassa ditt liv till likhet med det som skriften säger?

Eller läser du bibeln för att få kunskap om Gud och hans löften, läser du för att låta ordet förvandla dig, eller läser du för att ge Gud en möjlighet att tala till dig genom sitt skrivna ord?

Skillnaden är stor, det ena för dig in i ett lagiskt beteende, det andra till liv och frihet!

Fortsättning följer!

Bj